Sunday, December 22, 2013

Soba making

After having dinner with everyone the night before, K and I made soba!
Kとそばを作った!

2013-11-16 Soba 002

Mixing the dough.
混ぜっている。

2013-11-16 Soba 003

Here are some of the other people who were making soba with us.
他のそばを作る人。

2013-11-16 Soba 004

Our soba teacher.
そばの先生。

2013-11-16 Soba 018

After making the dough, we had to cut it.
切る時に。

2013-11-16 Soba 034

K cut the dough a little too thin.
Kの切るのそばはちょっと薄すぎた。

2013-11-16 Soba 026

My turn to cut the dough.
私は切っている。

2013-11-16 Soba 028

I cut it a little bit too thick.
私の切るのそばがちょっと太すぎた。

2013-11-16 Soba 030

They’re noodles!
めんになった!

2013-11-16 Soba 032

Everyone is cutting their noodles.
皆はめんが切る。

2013-11-16 Soba 040

After we made our noodles, it was time to make lunch.
めんを作ったの後に昼食を作るの時になった。

2013-11-16 Soba 046

2013-11-16 Soba 048

After they come out of the boiling water, we rinsed them.
お湯から出るの後にめんが洗う。

2013-11-16 Soba 050

2013-11-16 Soba 051

Soba-tea. One of my teachers is always drinking it, so I was excited to try it.
そば茶。1人の先生はいつも飲むから、飲んで見ることが嬉しかった。

2013-11-16 12.22.15

Two soba-making friends.
そばを作る友達。

2013-11-16 Soba 055